خیلی از آیتمها، به همۀ ما کمک میکنند تا درک بهتری از هر چیزی داشته باشیم. مثلاً در دوران دبیرستان به یک نفر که لقبی میدادند، سیر تا پیاز شخصیت آن شخص را متوجه میشدیم.
لوگو، مثل لقب و شعار، به ما کمک میکند تا یک ذهنیتی از یک چیزی در ذهنمان به وجود آید تا بهتر بتوانیم آن را درک کنیم.
در کسب و کار هم بههمین معنی است.
لوگو هیچوقت بهتنهایی بیانگر همه چیز نیست. لوگو تنها یکی از پایههای برند است و در واقع، این برند است که یک ذهنیت برای دیگران به وجود میآورد.

در دنیای بیزینس و کارآفرینی، لوگو اهمیت بسیار زیادی دارد. اگر آنقدر عاشق کسب و کار و ایده خود هستید که آن را یک انسان بااحساس فرض میکنید، قطعاً میخواهید برای او یک نشانه بگذارید تا راحتتر و بهتر شناخته شود
در این مقاله، به طور کامل با مفهوم لوگو (Logo) و دلیل استفاده از آن در کسب و کار آشنا میشوید. لوگو یکی از اصلیترین و مهمترین آیتمهای مبحث برندینگ است؛ پس اصلاً این مقاله را از دست ندهید.
لوگو چیست؟
لوگو که به آن آرم یا نشانه هم میگویند، در دنیای کسب و کار، یک واسطه برای آن است که به دیگران بگویید کسب و کار شما در چه زمینهای فعالیت میکند، چه محصولاتی دارد و چه خدماتی را ارائه میدهد.
در واقع، لوگو یا آرم، ترکیبی از اجزای مختلف (که لزوماً از یک جنس نیستند) است و آن ذهنیتی که در حقیقت نسبت به یک کسب و کار وجود دارد را وارد دنیای گرافیک میکند و از آن ذهنیت که تا پیش از این قابل مشاهده نبود، یک عنصر بصری میسازد.
به زبان سادهتر، در اکثر مواقع آن چیزی که کمک میکند (و نه اینکه کاملاً این کار را انجام دهد) در یک مدت زمان بسیار کوتاه، به مخاطب بگوید کسب و کار شما دقیقاً چه کار میکند، لوگو است.
به کمک لوگو، دیگر بجای آنکه گوش مخاطب را هدف بگیرید و بخواهید از طریق حس شنوایی که دارد، تحت تاثیر قرار بدهید، حس بینایی و قدرت تحلیل او را تست میکنید.
چرا باید برای کسب و کارتان لوگو داشته باشید؟
یک برند، اجزای مختلفی دارد. یعنی اگر شما بخواهید یک برند بسازید، باید چندین اِلمان را در کنارِ هم قرار دهید.
یکی از مهمترین اجزای برند، لوگو است. آنقدر مهم که بعضی کسب و کارهای برند، اصلاً لوگو ندارند! عه! چیشد؟
بگذارید اینطوری بگم. در اکثر کسب و کارهای امروزی، لوگو نقش اساسی در شکلگیری و تبدیل کردن آنها به یک برند دارد. اگر یک کسب و کار از لوگو استفاده کند، به برند شدن خود کمک کرده است. امّا به این معنی نیست که اگر لوگویی وجود نداشت، هیچوقت نمیتوان برند شد.
در میان کسب و کارهای آفلاین، کسب و کارهایی هستند که لوگو ندارند. امّا اکثر کسب و کارهای اینترنتی که در وب سایت یا سوشال مدیا فعالیت میکنند، قطعاً لوگو دارند. یعنی باید هم داشته باشند.
نمونه سادش در تجربه اکثر ما وجود دارد. منظورم ساندویچ کثیفه!
خیلی از اغذیهها و رستورانها، بر سر زبانها افتادهاند امّا لوگویی هم ندارند!
لوگوی کسب و کار، به مردم کمک میکند تا از اهداف و خدمات شما، آگاهی سریعتر و بهتری پیدا کنند. به همین دلیل است که خیلیها، لوگو را اولین آیتمی میدانند که مردم با آن ارتباط برقرار میکنند.
امّا بعد از اینکه مخاطبان لوگوی شما را دیدند، به احتمال بسیار زیاد دیگر توجه خاصی به آن ندارند. این جاست که لوگو کم اهمیتترین اِلمان یک برند میشود و پس از آن، مخاطبان به دنبال تجربهای است که آن برند میخواهد برای او ایجاد کند؛ که یا این تجربه مثبته یا منفی!
لوگوی کسب و کار شما، باید از یک سری اصول حرفهای پیروی کند و برای آن کاملاً وقت گذاشته شود. اینکه بعضی از کسب و کارها، یک لوگوی ساخته شده توسط مَمَّد 3 ساله از تهران دارند، نشان دهنده عمق فاجعه عدم توجه آن ها به کسب و کارشان است!
یک لوگوی حرفهای، لوگویی است که در کمترین زمان، سیر تا پیاز کسب و کارتان را در یک جمله در ذهن مخاطب بیان کند. لطفاً فکر نکنید که اگر لوگویتان عجق وجق باشد، حتماً لوگوی داوینچی وار ساختهاید.
خلاصه اینکه . . .
لوگو، یکی از آیتمهایی است که به مخاطبان میگوید شما در چه زمینهای فعالیت میکنید و چطور میتوانید برای رفع نیازهای او، کمک کننده باشید. لوگو یکی از اصلیترین اجزای برند است و اگرچه کسب و کارهای موفقی هستند که لوگویی ندارند، امّا داشتن لوگو، میتواند برای برند شدن، بسیار کمک کننده باشد.
اگر کسب و کارتان برایتان اهمیت دارد، باید لوگوی بسیار خوبی طراحی کنید. در دوره جامع کسب و کار، در کنار اینکه صفر تا صد بیزینس و کسب و کار را آموزش میدهم، به برندینگ و اصول طراحی لوگوی حرفهای پرداختهام تا بتوانید از ابتدا، قدرتمند شروع کنید.