5 تکنیک تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی

5 تکنیک تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی

راستش را بخواهید، خودِ تولید محتوا کاری ندارد و خیلی راحت می‌شود انجامش داد؛ ولی وقتی صحبت از تولید محتوایی می‌کنیم که به کسب و کار ما کمک کند و باعث تعامل بیشتر با مخاطب‌هایی که داریم بشود، باید دنبال تکنیک‌های تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی باشیم.

فکر نکنید رشد کردن فلان پیج یک کسب و کار اینترنتی، اتفاقی بوده یا مثلاً شانس داشته. مطمئن باشید از تکنیک‌هایی برای رشدش استفاده شده. وقتی این مقاله را بخوانید، تازه متوجه می‌شوید که چرا یک پیج مخاطبان زیادی دارد و موفق است و یک پیج دیگه نیست!

اگر کسب و کار کوچکی دارید و قرار است در شبکه اجتماعی مناسب فعالیتتان را شروع کنید، توصیه می‌کنم حتماً این 5 تکنیکی که می‌گویم را بارها و بارها بخوانید و اجرایشان کنید.

 

تاثیر تکنیک‌های تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی

قبل از اینکه شروع کنم و توضیحاتی درباره این 5 تکنیک بدهم، بنظرم باید یکم باهم تاثیر این تکنیک‌ها را ببینیم که اصلاً بدرد بخور هستند یا نه.

ببینید، تمام تکنیک‌ها، استراتژی‌ها و روش‌های مختلفی که کسب و کارها در شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند، در نهایت باید به این برسند که مخاطب بیشتری جذب کنند و با مخاطبانی هم که دارند، ارتباط عمیقی داشته باشند.

بنظرم یکی از بزرگ‌ترین تاثیرات پیاده سازی تکنیک‌های تولید محتوا، معرفی شدن کسب و کار شما به دیگران است. وقتی شما یک محتوای خوب تولید می‌کنید، کسانی که آن را می‌بینند، تمایل بیشتری پیدا می‌کنند که برای دوست و آشنایانشان بفرستند.

تاثیر تکنیک‌های تولید محتوا برای تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی

یکی دیگر از تاثیراتی که محتواهای خوب می‌گذارند، افزایش فروش اینترنتی کسب و کارتان است. چون با انتشار چنین محتواهایی، قطعاً بیشتر و بهتر به برندتان اعتماد می‌کنند.

من یک سوال دارم . . .

خودِ شما جذب برندی می‌شوید که اصلاً اهمیتی به پیج کسب و کارش نمی‌دهد و فقط همینطوری پشت سَرِ هم یکسری محتواهای افتضاح منتشر می‌کند؟ مطمئنم نه دیگه!

ولی حالا کافیه که شما از تکنیک‌های تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی کسب و کارتان استفاده کنید؛ وقتی یک مخاطب ببیند که انقدر برایتان مهم است که چه چیزی منتشر می‌کنید، یک حس اعتماد و اطمینان پیدا می‌کند.

 

5 تکنیک تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی

تکنیک‌ها، به شما کمک می‌کنند تا بتوانید بهتر کاری که قرار است انجام بدهید را کامل کنید. مثل هر بخشی از کسب و کار، تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی هم تکنیک‌های خاص خودش را دارد.

یکی از خطرناک‌ترین اشتباهات کسب و کارها، فعال نبودن در فضای آنلاین است. از طرفی، نباید فکر کنید که چون وارد فضای آنلاین شدید، همه چیز آماده است؛ اصلاً!

شما تازه باید با استفاده از استراتژی‌ها، تکنیک‌ها، روش‌های بازاریابی و کلی نکته دیگه، پیج و سایت کسب و کارتان را رشد بدهید و روز‌به‌روز، بهترش کنید.

بریم سراغِ این 5 تکنیک 😊

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

از دستش نده: بازاریابی شبکه‌های اجتماعی (به همراه مزایا، مراحل، آمار و ارقام)

1.  دنبال ترندها بگردید

تویِ هر موتور جستجویی، حالا چه گوگل، چه اینستاگرام چه هر جای دیگه، مردم بیشتر از بقیه موضوعات، دنبال یکسری موضوعات خاص می‌گردند.

همین موضوعات خاص که در زمان مشخصی بیشتر از دیگر موضوعات طرفدار پیدا می‌کنند، اسمشان را می‌گذاریم ترند!

حالا شما باید چیکار کنید؟

شما باید بگردید دنبال این ترندها. یعنی دائماً ببینید مثلاً امروز، بیشتر مردم دنبال چه موضوعی هستند. یا مثلاً اگر یک اتفاق و خبر جدیدی منتشر شده، باید بفهمید که چقدر برای مردم مهم است.

ترکیب هشتگ گذاری صحیح و تولید محتوای شبکه‌های اجتماعی برای ترندها، حسابی می‌تواند باعث رشد پیج کسب و کارتان بشود.

اگر بتوانید خیلی خوب ترندهای مرتبط با فضای کسب و کارتان را شناسایی کنید، مطمئن باشید که هم مخاطبان جدیدی به کسب و کارتان اضافه می‌کنید و هم مخاطبانی که دارید را بیشتر به پیج خودتان وابسته می‌کنید.

نکته مهم: شما باید ببینید که هویت برند، صدای برند و فضایی که برای کسب و کارتان در شبکه اجتماعی مثل اینستاگرام دارید، چقدر به ترندهایی که وجود دارد، مرتبط است. اگر یک موضوعی خیلی ترند شده بود ولی با فضای کسب و کار شما ارتباطی نداشت، نباید درباره‌اش محتوایی تولید کنید.

 

برای تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی چطور ترندها را پیدا کنیم؟                     

حالا که متوجه شدید باید درباره ترندها محتوا تولید کنید، باید درباره این هم توضح بدهم که اصلاً چطوری می‌توانید چنین موضوعاتی را پیدا کنید؟

من چند تا منبع اصلی برای پیدا کردن ترندها را همینجا برایتان می‌نویسم:

اخبار

اخبار، بنظرم اصلی‌ترین چیزی است که به تفکر و تصور مردم، جهت می‌دهد. از آنجایی که جمعیت خیلی زیادی از مردم اخبار را دنبال می‌کنند، بنابراین یک خبر چه درست چه غلط، بالاخره می‌تواند تبدیل به یک موضوع مهمی بشود.

سعی کنید اخبار را دنبال کنید و اگر خبر مهمی که همه مردم درباره‌اش صحبت کنند، منتشر شد، سریع ببینید که به فضای پیج کسب و کارتان می‌خورد یا نه. اگر اوکی بود که محتوا برایش تولید کنید وگرنه برید سراغِ بعدی!

از دستش نده: کمپین دیجیتال مارکتینگ چیست؟

از دستش نده: کمپین دیجیتال مارکتینگ چیست؟

گوگل

دومین منبعی که حسابی کمکتان می‌کند، گوگل است. ببینید، شما خیلی راحت با یکم جستجو، می‌توانید متوجه بشوید که مردم دنبال چه چیزی هستند. اول از همه، وارد گوگل ترندز Google Trends بشوید و یک کلمه کلیدی وارد کنید.

یکم که منتظر بمانید، یکسری نتایج مثل این تصویر برایتان نشان می‌دهد:

تمام این نتایج، بین 0 تا 100 هستند. عدد 0 یعنی خیلی محبوبیتش کم است و عدد 100 هم یعنی خیلی زیاد.

درست است که این محبوبیت یک کلمه کلیدی در گوگل را نشان می‌دهد ولی ارتباط خیلی زیادی بین جستجوهای مردم در گوگل و شبکه‌های اجتماعی وجود دارد.

رقبا

گزینه دیگری که می‌توانید برای فهمیدن ترندها استفاده کنید، نگاه کردن به فعالیت رقباست. وقتی همیشه رقبا و پیج‌های دیگر را بررسی کنید، خیلی راحت می‌توانید بفهمید که مردم دنبال چه موضوعاتی هستند. با یک نگاه ساده به اکسپلور هم می‌توانید متوجه‌اش بشوید.

بجز این، هشتگ‌های مختلف را هم آنالیز کنید. با استفاده ابزارهای مختلف، بررسی کنید که هر هشتگ چقدر محبوبیت دارد و چقدر پست برایش منتشر شده.

 

2. مخاطب هدفتان را در ذهنتان داشته باشید

قبل از اینکه محتوایی را در پیج کسب و کارتان منتشر کنید، همیشه از خودتان یک سوال مهم را بپرسید:

“آیا واقعاً این محتوایی که قرار است منتشر کنم، با ویژگی‌های مخاطب من جور است؟ یعنی مخاطب من این محتوا را دوست خواهد داشت و برای دیگران هم می‌فرستد یا نه؟”

شما قرار است وقتی یک پستی منتشر می‌کنید، بازخورد خوبی از مخاطبانتان بگیرید. اگر محتواهای شما اصلاً بابِ مِیل مخاطبان هدفتان نباشد، معلوم است که کسی هم نه پست شما را نگاه می‌کند و نه برای کسی می‌فرستد.

طراحی پرسونا، یکی از باید و نبایدهای کسب و کار است که به شما کمک می‌کند تا کاملاً مخاطبانتان را بشناسید.

پرسونا یا Persona، یک شخصیت خیالی است که برای بازاریابی، تبلیغات، تشخیص نیاز، بهبود تجربه کاربری و . . . شبیه سازی می‌کنیم.

وقتی پرسونای مخاطب را طراحی کنید، متوجه می‌شوید که هدفتان چه افرادی هستند. ویژگی‌های همین شخصیت خیالی را باید دائماً در ذهنتان مرور کنید و هر بار که قرار بود محتوایی تولید کنید، اول از همه بروید سراغِ همین ویژگی‌ها.

البته که پرسونا به تنهایی کافی نیست. ببینید، مخاطبان شما هر روز ممکن است یکسری ویژگی‌هایشان تغییر کند. یعنی مثلاً شاید در یک تایم‌هایی، به چیزهای دیگری علاقه داشته باشند. شما باید با مخاطبان پیج کسب و کارتان تعامل داشته باشید تا متوجه بشوید که از چه موضوعاتی خوششان می‌آید.

تعامل با مخاطب برای تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی

دقیقاً تویِ بیزینس بلاگینگ تمرکز روی همین موضوع داریم که با مخاطب‌هایمان، تعامل زیادی داشته باشیم تا چیزهایی که دوست دارند را بفهمیم.

 

3. برای تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی باید احساسات مخاطبان را تحریک کنید

اکثر کمپین‌های تبلیغاتی و بازاریابی، برای برانگیختن احساسات مخاطبان، اجرا می‌شوند. حتی یکی از اصلی‌ترین استراتژی‌های فروش، استراتژی PAS است که بخشی از آن، دقیقاً روی همین برانگیختن احساسات مشتری تمرکز می‌کند.

شاید باورتان نشود، ولی احساساتی مثل ترس، خشم، شادی و اضطراب، این قدرت را دارند که ذهن کاربران را درگیر کنند و باعث اشتراک گذاری یک محتوا شوند.

یکی از اصلی‌ترین تکنیک‌های تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی، این است که بتوانید تشخیص بدهید از چه طریقی می‌توانید احساسات مخاطبان را درگیر کنید. فکر هم نکنید این درگیر کردن احساسات همیشه جنبۀ منفی دارد.

مثلاً وقتی یک بلاگر داستان زندگی خودش را آرام آرام تعریف می‌کند، در واقع مشغول درگیر کردن حس کنجکاوی شماست تا همراهش باشید.

شما هم وقتی کسب و کار شخصی خودتان را راه اندازی کردید، باید دقیقاً تمام این مسائل را آنالیز کنید و هر وقت موضوع مناسبی دیدید، برایش تولید محتوا کنید.

یادتون نشه که نباید راه‌ها و موضوعاتی رو به کار ببرین که به کسب و کارتون ربطی ندارن. شما باید فقط دنبال روش‌هایی برای برانگیختن حس مخاطبا باشین که مناسب کسب و کارتون باشه نه هر روشی که بقیه هم استفاده کردن!

تحریک احساسات مخاطب برای تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی

4. نتیجه ارزشمند برای مخاطب ایجاد کنید

یکی از اصلی‌ترین مشکلاتی که کاربران با بعضی از این محتواهایی که منتشر می‌شوند دارند، کاربرد نداشتنشان در زندگی شخصی یا کار‌ی آن‌ها است.

ببینید، مخاطب دلش می‌خواهد وقتی زمان و انرژی برای دیدن یا خواندن یک محتوا می‌گذارد، بتواند از آن سودی ببرد؛ نه اینکه فکر کند فقط وقتش را تلف کرده و ای کاش که اصلاً سراغِ چنین محتوایی نمی‌رفت.

هدف اصلی از تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی، حل یک مشکل (نیاز) از مخاطبان و نشان دادن راه غلبه بر آنهاست.

چنین محتواهایی، از چند نظر برای کسب و کار ما، سودآور هستند:

  • باعث می‌شوند از نظر مخاطبان، پیج و کسب و کار مفیدی باشیم
  • در بلند مدت، یکی از دلایل افزایش فروش کسب و کارمان خواهند بود
  • کمک می‌کنند تا نرخ اشتراک گذاری محتوا بیشتر شود
  • و
  • .
  • .

بنابراین از این تکنیک تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید و همیشه دنبال این باشید که محتوایی که تولید می‌کنید، با هدف رفع یک مشکل یا نیاز از مخاطب و مشتریانتان باشد. شاید خیلی سریع نتیجه‌اش را نبینید ولی در بلند مدت، حسابی روی کسب و کارتان، تاثیرش را می‌گذارد.

نکتۀ مهم: لزوماً نباید هر پُست، خودش باعث رفع یک مشکل یا نیاز بشه؛ بلکه می‌تونه جزئی از پُست‌هایی باشه که در نهایت باعث رفع یک مشکل یا نیاز از مشتری میشن!

از دستش نده: ابزارهای فیزیکی تولید محتوا | هر چیزی که نیاز دارید!

5. با تنوع، ذهن مخاطب را درگیر کنید 

قالب‌های محتوایی، یکی دو تا نیستند. یعنی اینطور نیست که ما فقط قالب “تصویر” را داشته باشیم و هر پستی هم منتشر می‌کنیم، فقط یک تصویر باشد.

یکی از بهترین تکنیک‌های تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی که حسابی ذهن مخاطبانتان را درگیر کند، این است که از قالب‌های مختلف محتوایی برای پیج کسب و کارتان استفاده کنید. اگر دقت کرده باشید در فضایی مثل اینستاگرام، پیج‌های موفق محتواهای مختلف در قالب‌های متفاوتی منتشر می‌کنند.

یعنی اگر همین الان بروید و به یکی از پیج‌های موفق سَر بزنید، قشنگ می‌بینید که از قالب‌های مختلفی برای محتواهایشان استفاده کرده‌اند.

چند تا قالب خیلی محبوب برای محتوا داریم:

  • ویدیو
  • استوری
  • لایو
  • تصویر
  • اینفوگرافیک
  • و
  • .
  • .

سعی کنید حتماً این قالب‌ها را در کنار هم استفاده کنید. وقتی چند تا قالب را باهم قاطی پاطی کنید، تعامل و تاثیرگذاری را خیلی خیلی بالا می‌برید.

حواستان هم باشد که کیفیت هر کدام کم نباشد. اگر بتوانید از ادیتور کمک بگیرید که خیلی خوب می‌شود وگرنه ابزارهایی مثل canva برای محتواهای تصویری، اینفوگرافیک و . . . خیلی کاربردی هستند.

 

خلاصه اینکه . . . 

برای اینکه تاثیر گذاری محتوا را بیشتر کنید، باید حتماً از این تکنیک‌های محتوایی که گفتم، استفاده کنید. یعنی اگر واقعاً دنبال نتیجه گرفتن از پیج کسب و کارتان در شبکه‌های اجتماعی محتلف باشید، نباید هیچ کدام از این تکنیک‌ها را کنار بگذارید.

تکنیک‌های تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی فقط همین 5 تا نیستند؛ ولی خُب راستش را بخواهید، این 5 موردی که توضیح دادم، جزو بهترین‌ها هستند.

امیدوارم این مقاله هم براتون مفید بوده باشه 😊

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *