بازاریابی و تبلیغات برای رستوران و کافی شاپ

بازاریابی و تبلیغات برای رستوران و کافی شاپ

این روزها، تعداد رستوران و کافی شاپ‌ها کم نیست و هر روز هم به تعدادشان اضافه می‌شود. کلاً چنین بازاری، یعین بازار رستوران و کافی شاپ، بازار پر ریسک و پر رقیبی است و وارد شدن به آن، کار راحتی نیست.

خیلی‌ها هر چه سرمایه داشتند را بخاطر راه اندازی یک رستوران یا کافی شاپ از دست دادند. ولی غیر ممکن است یکی از کسانی که شکست خوردند را بیاورید که دانش کافی از بیزینس و مدیریت آن داشتند.

یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر بیزینسی، بازاریابی و تبلیغات است. بنظر من کسی که چیزی از بازاریابی و تبلیغات بلد نباشد، باید فقط پول و وقت اضافی داشته باشد که برود سراغِ راه اندازی یک رستوران یا کافی شاپ.

مطمئنم الان خیلی از شماها، دلتان می‌خواهد خیلی سریع بروید و رستوران یا کافی شاپتان را راه اندازی کنید. ولی اگر از من می‌شنوید، خوب بازاریابی و تبلیغات مرتبط با این صنعت را یاد بگیرید که خدایی نکرده، یوقت شما هم مثل چند میلیون کسب و کار این چنینی، پول و وقتتان از بین نرود.

در این مقاله، قرار است به‌طور اختصاصی بشینم برای رستوران دارها و کافی شاپ‌دارهای حال حاضر یا آینده صحبت کنم و هر چیزی درباره بازاریابی و تبلیغات به دردشان می‌خورد، بگویم.

 

آموزش بازاریابی برای رستوران و کافی شاپ

نمی‌دانم چقدر با مفهوم بازاریابی آشنا هستید، ولی برای اینکه همه شماها یک تعریف ثابت و مشخص تویِ ذهنتان وجود داشته باشد، خیلی کوتاه تعریفش می‌کنم.

ببینید، به‌طور کلی، بازاریابی یا Marketing، به هر کار، روش، فرآیند یا مشابه این‌ها گفته می‌شود که باعث شوند مخاطبانتان ترغیب بشوند تا محصولات و خدمات شما را خریداری کنند.

تا الان هر تعریف پیچیده و سختی که تویِ ذهنتان داشتید را کنار بگذارید. بیخودی برای خودتان تعریف‌هایی حفظ نکنید که ظاهراً قشنگ هستند ولی اگر صد نفر روش فکر کنند، هر کس یک نتیجه برای خودش می‌گیرد.

پس چیشد؟

وقتی شما کارهای بکنید که منِ آرین سلیمانی خوشم بیاد و ترغیب بشم به خرید محصولات یا خدماتی که دارید، یعنی بازاریابی کردید. خلاص!

حالا برویم سراغِ یکسری روش‌های بازاریابی برای رستوران و کافی شاپ که مطمئنم اگر انجام بدید، خیلی خوب نتیجه می‌گیرید.

از دستش نده: چطور رستوران راه اندازی کنیم؟

1. محیط زیبا و مناسبی بسازید

مگه وقتی یک دختر و پسر یا اصلاً یک خانواده از جلویِ رستوران یا کافی شاپ شما رد بشوند و ببینند که چقدر محیط زیبایی دارید، دلشان نمی‌خواهد بیایند و یبار محصولات شما را امتحان کنند؟

خُب دیگه، پس این روش، یک روش عالی بازاریابی رستوران و کافی شاپه!

ولی همین محیط زیبا خلق کردن، به این راحتی‌ها نیست. البته الان باز خیلی‌ها فکر می‌کنند فقط باید چیز میزهای گران خرید تا یک محیط زیبا و خاص بشود؛ نه اصلاً. وقتی صحبت از زیبایی می‌کنم، یعنی به چیزهایی اهمیت بدهید که با پرسونای مخاطب شما جور در بیایند.

محیط کافی شاپ، یک محیط جوونانه پسنده؛ از طرفی جوونا عاشق محیطای دِنج و گرم میگردن که هم رمانتیکی باشه که لاو بترکونن، و هم وقتی به دَر و دیوار نگاه می‌کنن، کِیف کنن (همون شیک خودمون!)

حالا رستوران یکم بحثش جداست؛ چون محیطش سن و سال مشخصی ندارد ولی در همین حد که مثلاً اگر غذای سنتی دارید، دیزاین و طراحی سنتی داشته باشید، خیلی عالی می‌شود.

ضمناً فضاهای مختلف مثل فضای بیرونی، فضاهای فصلی و اینجور چیزها را هم فراموش نکنید.

 

2. بگذارید مشتریان، کارکنان را ببینند

یک ترفند بازاریابی خیلی مهمی که برای رستوران و کافی شاپ‌ها جواب می‌دهد، این است که بگذارید مشتریان، کارکنان یا حداقل بعضی از آن‌ها را ببینند.

اکثر مردم، از اینکه داخل کافی شاپ، بتوانند باریستا را ببینند که مشغول تهیه سفارش‌های مشتریان است، حسابی لذت می‌برند. یعنی اصلاً یک حس اعتماد و صمیمت را به‌وجود می‌آورد. الان هم اگر به اکثر کافی شاپ‌ها نگاه کرده باشید، از چنین روشی استفاده می‌کنند.

 

3. تصاویر جذاب بگیرید

ببینید، تعارف که نداریم؛ بحث، بحثِ غذاست. هیچ چیزی به اندازۀ یک تصویر جذاب از غذا، محصولات و محیط رستوران یا کافی شاپ، برای مردم جذاب نیست.

باور کنید همین تصاویر که می‌گویم، خیلی در بازاریابی رستوران یا کافی شاپ تاثیر دارند. یکی از اصلی‌ترین تصاویری که مشتری‌ها می‌بینند، در منو است. انقدر عکس تبلیغاتی از اینور اونور برندارید بگذارید داخل منو و بعد بگویید که چرا فلان مشتری مثلاً منوی رستوران من را تویِ فلان سایت دیده ولی یبارم نیومده.

سعی کنید هر جایی که قرار است تصویر به کار ببرید، حالا داخلِ شبکه اجتماعی، سایت، اپلیکیشن‌های سفارش غذا، منو یا اصلاً هر جایی، حتماً دقت کنید که ویژگی‌های زیر را داشته باشند:

  • واقعی
  • باکیفیت
  • خوش رنگ و لعاب
  • هوس انگیز
  • استاندارد
  • و
  • .
  • .

بریم باهم چند تا نمونه عکس خوب ببینیم:

همین عکس‌های جذاب، خودشان یکی از بهترین روش‌های بازاریابی رستوران و کافی شاپ هستند. سَرسَری نگیرید و بروید هر چیزی برای عکاسی خوب نیاز است را فراهم کنید.

 

4. محصولات، خدمات و اِلمان‌های جدید اضافه کنید

همانطور که در مقالۀ 6 اشتباه خطرناک کسب و کارها توضیح دادم، اینکه از روش‌های جدید بازاریابی اطلاعی نداشته باشید، فقط و فقط باعث می‌شود از بقیه عقب بمانید و درنهایت، از بازار حذف شوید.

یکی از بهترین روش‌های بازاریابی کسب و کارهایی مثل رستوران یا کافی شاپ، اضافه کردن محصولات، خدمات و مخصوصاً اِلمان‌های جدید است.

ببینید، من دوباره برمی‌گردم سَرِ توضیحی که دادم. بازاریابی، هر چیزی بود که باعث ترغیب مردم برای خرید شود. همین دوران کرونا که امیدوارم وقتی این مقاله را می‌خوانید، خبری ازش نباشد، خیلی رستوران‌ها را حذف کرد.

ولی داخل بعضی رستوران‌ها می‌بینم که با اضافه کردن یکسری اِلمان، دنبال ترغیب مردم هستند. مثلاً منوی دیجیتال در هر قالبی، یک بازاریابی به شدت عالی و فوق العاده است؛ مخصوصاً تویِ دوران کرونا.

بنابراین بگردید ببینید چه تنوعی در محصولات، خدمات یا اِلمان‌هایی که در محیط رستوران یا کافی شاپ‌تان دارید، می‌توانید ایجاد کنید. به موفقیت این روش، حتی یک درصد هم شک نکنید.

 

5. در اپلیکیشن‌های غذا، ثبت نام کنید

تویِ همین 5 سال اخیر، کلی اپلیکیشن‌های سفارش غذای بدرد بخور مثل اسنپ فود و دلینو وارد بازار شدند که واقعاً هر کدام‌شان، مزایای خودشان را دارند.

مثلاً اسنپ فود یا همان زود فود سابق، یکی از محبوب‌ترین اپلیکیشن‌های سفارش غذای آنلاین است که میلیون‌ها نفر از آن برای سفارش غذا و خوردنی و آشامیدنی‌ها، استفاده می‌کنند. تا الان هم کلی رستوران و کافی شاپ در شهرهای مختلف، برندشان را در اینجا ثبت کرده‌اند.

یک لحظه تصویر زیر را ببینید:

15 هزار سفارش آنلاین!

می‌بینید؟ ثبت نام در اپلیکیشن‌های سفارش غذا نه تنها یک روش فوق العاده بازاریابی است، بلکه یکی از بهترین راه‌های افزایش فروش رستوران و کافی شاپ هم محسوب می‌شود. بنابراین دَست دَست نکنید و از همین الان، به فکر ثبت نام باشید.

از دستش نده: سه سوته، رستوران و کافی شاپ خود را در اپلیکیشن‌های سفارش غذا، ثبت کنید

6. ثبت نام در سایت‌های مرتبط را فراموش نکنید

الان اگر یک سرچ ساده بزنید، متوجه می‌شوید که کلی سایت مرتبط با رستوران و کافی شاپ‌ها وجود دارد. حالا منظورم از این مرتبط چیه؟

مثلاً سایتی مثل تخفیفان. خُب ببینید، جمعیت خیلی زیادی از ایرانی‌ها، از سایت تخفیفان و امثال آن استفاده می‌کنند. وقتی چنین سایتی یک بخش مجزا برای رستوران و کافی شاپ دارد، باید حتماً رستوران یا کافی شاپ خودتان را ثبت نام کنید.

همین ثبت نام، خودش یک بازاریابی برای رستوران یا کافی شاپ شماست. مثلاً همین تخفیفانی که گفتم، 3 راه برایتان گذاشته که بتوانید رستوران یا کافی شاپ خودتان را در معرض دید دیگران قرار بدهید:

7. حساب گوگل مای بیزینس داشته باشید

سال 2014 میلادی بود که گوگل از سرویس جدید گوگل مای بیزینس، رونمایی کرد. راستش را بخواهید، انقدر این ایده، ایده خوبی بود که الان کمتر کسب و کاری در سراسر جهان، از آن استفاده نمی‌کند.

گوگل مای بیزینس، یک سرویس با پشتیبانی گوگل است که به کسب و کارهای مختلف این اجازه را می‌دهد تا اطلاعاتی مثل شماره تلفن، ساعات کاری، آدرس و تصاویر مختلف را برای کاربران نمایش دهند.

فکرش را بکنید کسی با سرچ، یک عالمه اطلاعات از شما در همین بخش گوگل مای بیزینس ببیند و نظرات مختلف مشتریان شما را بخواند؛ خُب اگر شما کارتان را درست انجام داده باشید و مشتریان راضی باشند، بقیه هم با خوندن نظرات یا تصاویر مختلفی که مشتریانتان به اشتراک می‌گذارند، ترغیب می‌شوند تا یک سَری به رستوران یا کافی شاپ شما بزنند.

مثلاً همین حساب گوگل مای بیزینس “کافه گردو تهران” را ببینید:

نکتۀ مهم: متاسفانه، بخاطر تحریما، یکم کار برای ایرانی‌ها سخت شده ولی خُب هنوز یک راه‌هایی برای این کار وجود داره

 

8. بازاریابی دهان به دهان ایجاد کنید

خیلی وقت‌ها برای همه ما پیش آمده که یک رستوران یا کافی شاپ را دوستانمان معرفی کردیم. یا مثلاً وقتی می‌خواستیم بریم بیرون، چند نفر پیشنهاد می‌دادند که بروید فلان جا غذاش خیلی خوبه، محیطش دنجه، موسیقی زنده داره، فضاهای مختلفی داره و . . .

اگر با بازاریابی دهان به دهان آشنا نیستید، پیشنهاد می‌کنم حتماً مقالۀ “بازاریابی دهان به دهان چیست؟” را بخوانید. ولی برای اینکه یکم همینجا درباره‌اش بخوانید و به کارتان بیاید، خیلی کوتاه تعریفش می‌کنم.

بازاریابی دهان به دهان یا Word of mouth marketing، نوعی بازاریابی است که برندها کارهایی می‌کنند تا یک نفر آن‌ها را به دوستان و آشنایانش معرفی کند.

مثلاً اگر مزیتی در غذاها، کیفیت سرویس دهی و محیط داشته باشید، می‌توانید امیدوار باشید که مردم شما را به دیگران معرفی کنند. یکجورایی می‌شود گفت که طراحی مزیت رقابتی، خیلی کار را برای بازاریابی دهان به دهان راحت می‌کند.

نکتۀ مهم: فراموش نکنید که هر نوع عمل بازاریابی، مزیت رقابتی نیست ولی هر مزیت رقابتی، خودش یک عمل بازاریابی است.

 

9. بازاریابی شبکه‌های اجتماعی را جدی بگیرید

شبکه‌های اجتماعی، قبلاً بیشتر برای سرگرمی و اینجور چیزها بودند. یکم که گذشت، کسب و کارها هم واردش شدند و هزاران راه را امتحان کردند تا بالاخره یکسری روش‌های بازاریابی را پیاده سازی کنند. مطمئنم شما هم موافقید که در حال حاضر، شبکه‌های اجتماعی جزو زندگی اکثر مردم شده.

کنار این درگیر شدن مردم، دسترسی کسب و کارها هم خیلی راحت‌تر است. یعنی مثلاً یک کسب و کار کوچک در هر نقطه ایران، به مخاطبانی در هزاران کیلومتر دورتر هم دسترسی دارد و می‌تواند محصولاتش را بفروشد.

همۀ این‌ها دلایل خوبی هستند که همین الان بروید دنبالِ مناسب‌ترین شبکه اجتماعی ایران و یک حساب کاربری عالی برای کسب و کارتان بسازید. سعی کنید همان تصاویر جذابی که صحبتش را کردم هم همینجا به کار ببرید و خلاصه، روش‌های مناسب بازاریابی شبکه‌های اجتماعی را پیاده‌سازی کنید.

سعی کنید بازاریابی شبکه اجتماعی را خیلی خوب یاد بگیرید و هر نکته مفیدی درباره‌اش وجود دارد، به کار ببرید. وقتی دانش کافی از این نوع بازاریابی داشته باشید، بهتر می‌توانید طراحی کمپین دیجیتال مارکتینگ را انجام دهید.

از دستش نده: 7 اشتباه خطرناک در بازاریابی اینستاگرامی

10. از بازاریابی ویدیویی، استفاده کنید

بازاریابی ویدیویی، تویِ همین چند سال اخیر، انقدر محبوب شده که اکثر برندها در زمینه‌های مختلف، شروع کردند به ساخت یکسری ویدیوها. البته این بازاریابی ویدیویی چیزِ جدیدی نیست ها! ولی خب جدیداً خیلی پرطرفدار شده.

یکی از اصلی‌ترین روش‌های بازاریابی آنلاین برای کسب و کارهای کوچک و بزرگ، همین ویدیو مارکتینگ است. الان اگر یک سَری به آپارات بزنید، متوجه می‌شوید که برندهایی مثل دیجیاتو، دیجی کالا، زومیت و کلی برند دیگه، از این نوع بازاریابی استفاده می‌کنند.

مردم عاشق ویدیو دیدن هستند، رستوران و کافی شاپ هم که پر از ایده ساخت ویدیو است؛ پس این فرصت عالی را از دست ندهید و همین الان بروید و برای بازاریابی ویدیویی کسب و کارتان، برنامه‌ریزی کنید. البته قبلش، حتماً مقاله همه چیز دربارۀ بازاریابی ویدیویی را بخوانید تا یوقت پول و وقتتان، هدر نرود.

پیشنهاد می‌کنم برای بازاریابی رستوران و کافی شاپ، بیشتر بروید سراغِ شبکه‌های اجتماعی، و ویدیو مارکتینگ را آنجا پیاده سازی کنید. مطمئن باشید بهتر جواب می‌گیرید.

 

11. بازاریابی پیامکی را اجرا کنید

شاید خیلی وقت‌ها، شما هم یک پیامک برایتان آمده باشد که مثلاً یک رستوران، از تخفیف، مسابقه، جشنواره یا حتی افتتاح شعبه جدیدش صحبت کرده.

بازاریابی پیامکی، باعث می‌شود تا مخاطبان همیشه رستوران یا کافی شاپ شما را در ذهنشان داشته باشند و هر وقت قرار بود به رستوران یا کافی شاپ بروند، یادِ شما بیافتند. بنابراین فکر نکنید که الان دیگه پیامک جواب نمی‌دهد؛ اتفاقاً اگر اصولش را بلد باشید، خیلی هم خوب جواب می‌دهد.

ملی پیامک، فراز اس‌ام‌اس، اس‌ام‌اس دات آی ار و کلی پنل پیامکی هستند که به بازاریابی رستوران و کافی شاپ شما کمک می‌کنند.

از دستش نده: اصول بازاریابی پیامکی یا SMS Marketing

12. با اینفلوئنسرها در ارتباط باشید 

مطمئنم همۀ شماها، با اینفلوئنسرهای غذا آشنا هستید. منظورم کسانی مثل فود بلاگرهاست که به رستوران‌های مختلف می‌روند و غذاهایشان را تست می‌کنند.

بعنوان کسی که صاحب یک رستوران یا کافی شاپ هستید، خیلی خوب می‌شود اگر بتوانید ارتباط خوبی با اینفلوئنسرهای قوی و محبوب بگیرید. الان اینفلوئنسرهایی هستند که در زمینه غذا فعالیت می‌کنند و میلیونی فالوئر دارند.

پیشنهاد می‌کنم حتماً با چند نفر از این افراد که کارشان خوب باشد و مردم هم دوستشان داشته باشند، همکاری کنید و بخواهید که کافی شاپ یا رستوران شما را برای مردم معرفی کنند.

اگر بتوانید اینفلوئنسر مارکتینگ را خوب انجام دهید، مطمئن باشید نتیجه خیلی خوب و عالی می‌گیرید.

از دستش نده: اگر می‌خواهید فیلمی در قالب بازاریابی و فروش را ببینید، پیشنهاد می‌کنم فیلم JOY را از دست ندهید.

آموزش تبلیغات برای رستوران و کافی شاپ 

حالا که با روش‌های مختلف بازاریابی رستوران و کافی شاپ آشنا شدید، وقت آن است که برویم سراغِ تبلیغات برای رستوران یا کافی شاپی که دارید (یا شاید قراره راه اندازی کنین).

قبل از اینکه وارد بحثِ تبلیغات شویم، باید یک نکتۀ خیلی خیلی مهم را بگویم. ببینید، بازاریابی و تبلیغات، دو بحث جدا از هم ولی خیلی مرتبط به هم هستند. یعنی اینطور نیست که بازاریابی فرد باشد و تبلیغات زوج، یا یکی سرد باشد یکی گرم، آبی یا قرمز و هزار مثال دیگه!

نکتۀ مهم: خیلی از روش‌های بازاریابی، یکجور تبلیغات هستند.

حالا یکم جلوتر که بریم، مطمئنم متوجه این مسئله می‌شوید.

اول یک چند تایی روش تبلیغاتی مناسب برای رستوران و کافی شاپ معرفی می‌کنم؛ بعد هم دو سه دونه نکتۀ مهم هست که باید حتماً با شما در میون بزارم!

 

از تراکت استفاده کنید

تراکت، یکی از روش‌های تبلیغاتی عالی برای رستوران‌ها و کافی شاپ‌ها است. مردم هنوز هم وقتی تراکت‌هایی دربارۀ غذا و اینجور چیزها را می‌بینند، یک نگاهی می‌اندازند تا بفهمند چه خبر است.

یک عَدَد سوال: پس یعنی اگر تراکت بزنیم، مشتری جذب می‌کنیم؟

دوست ندارم که پاسخ این سوال را با یک کلمه بدهم. بگذارید ابنطوری بگویم که الان اگر تمام تراکت‌ها را جمع کنیم و بشینیم ببینیم کدوم یکی خوبه و کدوم یکی بد، قول می‌دهم که 99.99 درصد تراکت‌ها حتی بدیهی‌ترین استاندارها را هم ندارند؛ حالا جذابیت و ترغیب کننده بودن و روانشناسی و اینا که به کنار اصلاً!

ببینید، تراکت یک گزینه تبلیغاتی فوق العاده برای رستوران و کافی شاپ است و من کاملاً توصیه می‌کنم که حتماً استفاده کنید؛ ولی قبلش اصول طراحی تراکت را باید بلد باشید. مطمئن باشید اگر یک تراکت عالی با یکسری اصول و استاندارها طراحی کنید، کلی شانس فروش پیدا می‌کنید.

 

تبلیغات محیطی مناسب داشته باشید

یک روش تبلیغاتی دیگر برای رستوران‌ها و کافی شاپ‌ها، تبلیغات محیطی است. ببینید، اینکه انواع تبلیغات محیط چه مواردی هستند و چطور باید یک تبلیغات محیطی عالی انجام دهید، بحثش خیلی طولانی است و نمی‌شود توی این مقاله توضیح داد.

ولی در همین حد بدانید که بیلبوردها، استرابوردها و امثال این‌ها، نمونه‌هایی از تبلیغات محیطی هستند. برای کافی شاپ و رستوران، تبلیغات محیطی بد نیست ولی خُب بهترین گزینه هم نیست.

 

تبلیغات پیامکی راه بیاندازید

اگر یادتان باشد، درباره بازاریابی پیامکی صحبت کردم. پیامک، یکی از تشابهات بازاریابی و تبلیغات است. یعنی شما هم با پیامک می‌توانید تبلیغات کنید و هم بازاریابی.

اگر از من می‌شنوید، حتماً برای رستوران یا کافی شاپی که دارید، از تبلیغات پیامکی استفاده کنید. مردم چون از این‌ها زیاد استفاده می‌کنند، نسبت به بعضی کسب و کارهای دیگر، بیشتر به پیامک‌هایی که دریافت می‌کنند، اهمیت می‌دهند.

البته باز هم مثل تراکت حواستان باشد که منظورم این نیست همینطوری بدون اصول و استفاده از یک پنل پیامکی مناسب، شروع به تبلیغات پیامکی کنید.

 

چند نکتۀ مَشتی طوری

خُب، نوبت رسید به دو تا نکتۀ مهم برای تبلیغات رستوران و کافی شاپ که بنظرم باید و باید (جا نمیشه وگرنه هزارتا “باید”) حسابی حواستان باشد و حتماً رعایت کنید.

انقدر بودند کسب و کارهایی که بخاطر این دو نکته، میلیون‌ها، ده‌ها میلیون و حتّی میلیاردها پول را هدر دادند و الان هم پیدایشان نیست . . .

قبل از اینکه بریم سراغِ نکات مهم، فراموش نکنید که دنیای بازاریابی و تبلیغات، خیلی وسیع‌تر از این حرفاست. از طرفی قبول دارم که اطلاعات خیلی بیشتری برای موفقیت تبلیغات و بازاریابی نیاز دارید، امّا خُب یادتان باشد بخاطر رقابت و این حرفا، فرصت کمتری هم دارید.

این دقیقاً چیزی است که مطمئنم خیلی‌ها نگرانش هستید. ولی دورۀ جامع کسب و کار، یک دوره با کلی اطلاعات کاربردی و جدید از ص فر تا صد کسب و کار است که فقط در مدت زمان 3 ماه، به شما آموزش داده می‌شود.

البته بگم که این دوره، یک دوره هدفمنده؛ هدف هم کسانی هستند که قراره اتفاقاتی مثل چیزهایی که در این ویدیو می‌گویم را تجربه کنند:

بریم ببینیم این نکته‌ها، چی هستند:

 

نکتۀ اول: اصول کاملِ طراحی کمپین تبلیغاتی را بلد باشید

آخه مگه داریم از این مهم‌تر؟

اصلاً شما بگید ببینم. کسی را می‌شناسید که اصلاً از طراحی کمپین تبلیغاتی چیزی بلد نباشد و تبلیغات موفقی اجرا کرده باشد؟ دِ معلومه که چنین چیزی ممکن نیست!

شما برای تبلیغات رستوران و کافی شاپی که دارید، باید اول از همه اصول کامل طراحی کمپین تبلیغاتی را یاد بگیرید. اینکه چقدر و چطور بودجه تعیین کنید، چه استراتژی داشته باشید، کجا تبلیغ کنید، چطور تبلیغ کنید، برای کی تبلیغ کنید، اصلاً چه تبلیغی راه بیاندازید، چطور نتیجه را تحلیل کنید، و هزارتا چیزِ مهم دیگه، همه و همه مربوط به همین کمپین تبلیغاتی هستند.

خلاصه که شدیداً برید دنبالش و سعی کنید طراحی کمپین تبلیغاتی و هر اصولی که دارد را فولِ فول شوید.

از دستش نده: اصول طراحی کمپین تبلیغاتی | چطور یک کمپین تبلیغاتی طراحی کنیم؟

نکتۀ دوم: اول آماده شوید، بعد شروع به تبلیغات کنید

هیچ چیزی بدتر از این نیست که تبلیغات انجام دهید ولی هنوز شرایط مناسبی نداشته باشید. مثلاً من می‌بینم خیلی از رستوران‌ها هنوز توانایی مشتریان حضوری را ندارند، بعد کلی تبلیغات می‌کنند که “آی ایها الناس زنگ بزنین که ما یِ دقیقه‌ای غذارو میرسونیم بهتون”!

یا مثلاً می‌بینم طرف حتی کلی پول خرج می‌کند و اینفلوئنسرها هم برای کافی شاپش تبلیغ می‌کنند، ولی هنوز یک پیج درست حسابی که حداقل 5 ثانیه آدم دلش بخواهد نگاهش کند، ندارد.

بنابراین اول ببینید آماده هستید، بعد شروع به تبلیغات کنید. باور کنید اگر غیر از این باشد، خیلی راحت کلی مشتری را از دست می‌دهید؛ خوددانید!

 

خلاصه اینکه . . .

در دنیای امروز، رستوران و کافی شاپ راه اندازی کردن، کار کم ریسکی نیست. انقدر رقیب وجود دارد که اگر بیزینس بلد نباشید و روش‌های مختلف بازاریابی و تبلیغات برای رستوران و کافی شاپ را نشناسید، مطمئن باشید خیلی زود شکست می‌خورید.

به نظر شما، چه روش‌های دیگری را دیدید که رستوران و کافی شاپ‌ها برای بازاریابی یا تبلیغات انجام می‌دهند؟

منتظر نظراتتون هستم 😊

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *