شاید خیلی از شماها، با خودتان بگویید که: “حالا مثلاً عکس پروفایلم خوب باشه، چی میخواد بشه؟ این برای من شد فالوور، شد مخاطب، شد مشتری؟!؟!“
اگر از من میپرسید، همین عکس پروفایلی که خیلیها فکر میکنند آیتم مهمی نیست، تاثیر خیلیخیلی زیادی روی این دارد که کسی دلش بخواهد بقیه قسمتهای پیجتان را ببیند یا نه. اگر مقاله “راهکارهای افزایش فروش در اینستاگرام” را خوانده باشید، متوجه شدهاید که یکی از ویژگیهای پیجهای پرفروش، اهمیت دادن به بخش ظاهری پیجشان است.
کاور پستها، عنوان و کاور هایلایتها، بایوگرافی و عکس پروفایل، جزو مهمترین اِلمانهایی هستند که اگر بیخیالشان شوید، بقیه هم بیخیال پیج شما میشوند.
در این مقاله، قرار است باهم زوم کنیم رویِ همان عکس گردی که اسمش را گذاشتهاند “عکسِ پروفایل” تا بتوانید یک تصویر فوقالعاده عالی برای کسب و کارتان رویِ پروفایل پیجی که دارید، داشته باشید.
ویژگی برای داشتن عکس پروفایل حرفهای
اگر واقعاً دنبال این هستید که عکس پروفایل حرفهای برای پیچ کسب و کار اینترنتی که راهاندازی کردید داشته باشید، باید تمام این ویژگیهایی که میگویم را در نظر بگیرید. نگران نباشید؛ برای هر کدام مثالهای متفاوتی میزنم تا بتوانید بهتر متوجه منظورم بشوید.
1) همهچیز را باهم نشان ندهید
به بعضی از پیجها که نگاه میکنم، میبینم دلشان میخواسته کلی اِلمان را باهم تویِ ابعاد به این کوچکی جای بدهند. این کار باعث میشود که اصلِ مطلب که حالا چهره شما یا لوگوی کسب و کارتان باشد، خوب و واضح دیده نشود.
سعی نکنید که بکگراند را حسابی شلوغ کنید. مثلاً اگر کاشت ناخن انجام میدهید، بکگراند را از وسایل مرتبط با کارتان پُر نکنید که اصلاً خودتان معلوم نباشید! سعی کنید عکس پروفایلتان بکگراند سادهای داشته باشد و کاملاً بیخیال بکگراندهای شلوغ بشوید.
2) عکس پروفایل اینستاگرام نیاز به حاشیه داخلی دارد
یکی از ویژگیهایی که مطمئنم خیلیها توجه زیادی به آن ندارند، حاشیه داخلی است. منظورم از حاشیه داخلی، فاصله اصلیترین اِلمانهای عکس پروفایلتان از حاشیه است.
مثلاً اگر چهره خودتان سوژه اصلی تصویر است، نباید سرتان به سمتِ چپ یا راستِ تصویر چسبیده باشد. یا مثلاً وقتی لوگوی کسب و کارتان را میخواهید برای عکس پروفایلتان بگذارید، نباید اجزایش به حاشیهها چسبیده باشد.
3) تمام اجزای اِلِمان اصلی باید واضح باشد
منظورم از اِلمان اصلی، همان چیزی است که برایتان خیلی اهمیت دارد که حتماً مخاطبانتان ببینند. مثلاً اگر تصویر خودتان را کنار یک دیوار آجری گرفته باشید که چند اِلمان فرعی دارد، تصویر شما میشود اِلمان اصلی. پس باید چهره شما، کاملاً واضح و کامل داخلِ تصویر مشخص باشد.

فرقی نمیکند که پیج شما برای برند شخصی باشد یا تجاری؛ به هر حال باید اِلمان اصلی کاملاً تویِ دیدِ مخاطبان باشد و اینطور نباشد که قسمتی از آن، از کادر بیرون قرار بگیرد.
4) خیلی زیاد به نور و کنتراست اهمیت بدهید
99 درصد کسانی که میخواهند عکس خوبی بگیرند، فکر میکنند همه چیز دوربین باکیفیت است و بقیه چیزها، فقط یکسری حاشیه برای بهتر شدن کار هستند. در صورتی که به نظر من، مهمتر از دوربین، نور مناسب است.
شما اگر از نور مناسبی استفاده نکنید، حتی بهترین دوربینها هم کمکتان نمیکنند که عکس خوبی بگیرید. بعلاوه، اصلاً سعی نکنید که سایه و اینجور چیزها در تصویرتان داشته باشید؛ چون آنقدری عکس پروفایل اینستاگرام کوچک است که فضایی به اینجور کارها نمیرسد.

5) حجم زیادی از اِلمان اصلی را نگذارید تویِ دید
خیلی از عکسهای پروفایل را میبینم که مثلاً وقتی اِلمان اصلی خودِ طرف بوده، سعی کرده تمام بدنش – سر تا پایش – را داخل کادر قرار بدهد. خُب خودتان هم مطمئنم میدانید که برای فضای کوچکی مثل عکس پروفایل اینستاگرام، چنین چیزی اصلاً زیبا نیست.
بنابراین اصلاً سعی نکنید تمام اجزای یک اِلمان اصلی را وقتی جالب نیست، داخل کادر قرار بدهید. اصلاً اگر هم دقت کرده باشید، معمولاً چنین عکسهایی سوژه اصلی خیلی فاصله دارد و اصلاً خوب دیده نمیشود.
اگر برند تجاری دارین و نام برندتون خیلی طولانیه، پیشنهاد میکنم که مثلاً حرف اولش از لوگو را بعنوان عکس پروفایلتان قرار بدین. خیلی وقتا اصلاً گزینه خوبی نیس که بیاین تمام اسمِ برندتون که طولانیه رو قرار بدین!

6) عکسهای بی معنی و مفهوم را بیخیال شوید
یکی از بزرگترین اشتباهاتی که خیلی از پیجها دائماٌ درگیرش هستند، استفاده از عکسهای پروفایل کاملاً بی معنی و مفهوم است. یعنی مثلاً وقتی یک نگاهی به عکسی که گذاشتهاند میاندازید، هیچ چیزی در ذهنتان شکل نمیگیرد که طرف منظورش از این عکس دقیقاً چه چیزی بوده؟
اگر بیزینس برند هستید، بعید میدانم عکسی بگذارید که بی معنی و مفهوم باشد. این اشتباه بیشتر برای پرسونال برندها پیش میآید که عکس نامرتبط استفاده میکنند. اگر شما هم پرسونال برند دارید، حتماً علاوهبر مواردی که گفتم، روی این موضوع هم حساس باشید که عکسهایتان معنی و مفهوم داشته باشند.
7) عکس پروفایل اینستاگرام شما باید آینه احساسات باشد
این توضیحی که میخواهم بدهم، 99 درصد برای پرسونال برندهاست و البته که منظورم برای زمانی است که بخواهید چهره خودتان را در تصویر قرار بدهید.
نمیدانم تا حالا دقت کردهاید یا نه، ولی خیلی از تصاویر پیجهای اینستاگرام، روح و احساس خاصی ندارند. ببینید، من منظورم از احساس تمام چیزهایی است که بتوانید فکرش را بکنید؛ شادی، ترس، هیجان، اضطراب و چنین چیزهایی. اگر از من میشنوید، حتماً و حتماً وقتی چهره خودتان را قرار است برای عکس پروفایلتان بگذارید، ژست و حالت صورتتان را حالتی بگیرید که یک حسی (حالا هر حسی که باشه فرق نداره؛ به سبک برندتون مربوطه) به مخاطبانتان منتقل کند.

چند ابزار کاربردی برای عکس پروفایل اینستاگرام
حالا که با 7 نکتۀ مهم برای عکس پروفایل اینستاگرام آشنا شدید، بَد نیست دو سه تا ابزار کاربردی هم بشناسید. کار با این ابزارها به شما کمک میکند تا بتوانید عکسهای بهتری داشته باشید و اگر احیاناً مشکلات جزئی در عکستان وجود دارد، برطرفشان کنید.
البته که منظورم از مشکل، این نیست که کلاً تصویرتان کیفیت نور یا تصویر خوبی نداشته باشد. در حدی که اگر یک قسمتهایی مشکل نور داشت، بعضی آیتمها نیاز به تار شدن داشتند یا چیزهایی شبیه به اینها، میتوانید از این ابزارها استفاده کنید.

ابزار AirBrush یکی از بهترین ابزارهایی است که برای عکس پروفایل اینستاگرام کاربرد دارد. یکجورایی اگر بخواهم بگویم، این ابزار کار گریمور را برایتان میکند. از بین بردن گودی و سیاهی، آکنه، ریسایز، سفیدتر شدن دندانها، درشت یا ریزتر شدن چشمها، فقط 10-15 درصد امکانات این اپلیکیشن هستند!
خلاصه که باید این اپلیکیشن را فقط نصب کنید تا متوجه شوید چقدر قدرتمند است. البته برای روتوش عکس ابزارهای دیگری مثل فتوشاپ هم وجود دارد، ولی فکر نمیکنم بتوانید رقیبی برای AirBrush پیدا کنید که کار کردن با آن انقدر ساده باشد.

Picsart یکی از همین ابزارهاست که اگر کار با آن را حتی در حد ابتدایی یاد بگیرید، میتوانید عکسهای خیلی بهتری داشته باشید. امکانات بسیار زیادی در نسخه رایگان این اپلیکیشن وجود دارد ولی اگر بازهم دنبال یکسری امکانات بیشتر هستید، باید هزینه اشتراک ماهانه یا سالانه پرداخت کنید.
فکر نمیکنم کاری باشد که به کمک این ابزار نتوانید انجام دهید. پیشنهاد میکنم همین الان دانلودش کنید و یک نگاهی به امکاناتش بیندازید؛ خودتان متوجه منظورم میشوید.

سومین و آخرین ابزاری که برای بعضی از عکسها کاربرد دارد، اپلیکیشن Lummi است. کار با این اپلیکیشن خیلی ساده است و همان اول که واردش میشوید، فقط باید عکستان را انتخاب کنید و بروید سراغِ ادیت. تغییر بکگراند، تنظیمات نور، کنتراست و افکتهای مختلف، چند تا از امکانات این ابزار هستند که میتوانند حسابی به بهتر شدن عکستان کمک کنند.
خلاصه اینکه . . .
برای داشتن یک پیج حرفهای اینستاگرام، در کنار بقیه موارد، باید به تصویر پروفایلتان هم اهمیت بدهید. باور کنید همین تصویر پروفایل میتواند باعث شود که خیلیها به شما و یا کسب و کاری که دارید اعتماد کنند. بنابراین پیشنهاد میکنم تمام این نکاتی که گفتم را رعایت کنید تا یکی از مهمترین کارهایی که برای پیجتان نیاز است را انجام داده باشید.