ثبت سایت در گوگل مپ

چطور لوکیشن کسب و کارمان را در گوگل مپ ثبت کنیم؟

اون قدیم ندیما وقتی کسی قرار بود یک جایی برود، تقریباً از 24 ساعت، کم و بیش 15-16 ساعتی مشغول پیدا کردنش بود. حالا جدا از اینکه قطعاً اشتباه آدرس دادن بعضی‌ها هم بی تاثیر نبوده، امّا خُب نبودن اطلاعات کافی دربارۀ آدرس‌ها هم خیلی تاثیر داشته.

تویِ دنیای الان، همین الان من آدرس دقیق یک مکان در بارسلون اسپانیا را هم پیدا می‌کنم. همین رستورانه چطوره؟

ثبت مکان در گوگل مپ کافی شاپی در بارسلونا

شما هم اگر کسب و کاری دارید، حتماً و حتماً باید آدرس دقیقش را در گوگل مپ ثبت کنید. اینطوری هر کسی دنبال کسب و کار شما باشد، خیلی راحت آدرس‌تان را پیدا می‌کند. بجز این، دیدن چنین مشخصاتی، مطمئن باشید که تاثیر خیلی زیادی روی اعتماد مشتریان می‌گذارد.

در این مقاله، قرار است باهم ثبت مکان در گوگل مپ را برای کسب و کار شما انجام دهیم. مو به مو کارهایی که می‌گویم را انجام بدهید تا بدون مشکل، چند وقتِ دیگر کسب و کارتان را در گوگل مپ ببینید. 😊

آموزش ثبت مکان در گوگل مپ: نسخۀ دسکتاپ

قبل از اینکه شروع به ثبت مکان در گوگل مپ کنید، باید یک جیمیل داشته باشید. اگر حساب جیمیل دارید که هیچی، ولی اگر ندارید، همین الان وارد این لینک بشوید و خیلی سریع، یک جیمیل برای خودتان بسازید.

نکتۀ مهم: فرقی نداره که جیمیل شما از نوع Business باشه یا Personal؛ ولی از نظر امنیتی بهتره که جیمیل پرسونال رو استفاده نکنین؛ به هر حال گوگ مپ، یک سرویس عمومیه.

اولین کاری که باید انجام بدهید، رفتن به Google Maps است. وقتی وارد شوید، یک چنین صفحه‌ای را می‌بینید:

تصویر اولیه برای ثبت مکان در گوگل مپ

حالا اینجا، یا خودتان با کشیدن ماوس بگردید دنبال مکان مورد نظر یا اینکه آدرس مربوط به آن را (از قسمت شماره 1) جستجو کنید. البته در قسمت‌های بعدی هم می‌توانید آدرس را از روی مَپ پیدا کنید، ولی خُب اینجا فضاش بزرگتر و راحت‌تره!

سه تا خط بالا سمت چپ رو می‌بینید؟ رویِ همان بزنید. یک صفحه کناری برایتان باز می‌شود که باید روی Add a missing place کلیک کنید.

وقتی روی این عبارت بزنید، یک فرم اطلاعات باز می‌شود که باید دقیقاً طبق توضیحاتی که می‌دهم، اطلاعاتش را کامل کنید.

یک ترفند جالب!

یک روش دیگه که خیلی کار رو آسون میکنه، اینه که روی هر نقطه‌ای که قراره مکانی رو ثبت کنین، کلیک راست کنین و روی Add a missing place بزنید. اینطوری مکان دقیق، خودش سیو میشه و نیازی نیست آدرس وارد کنین.
  • 🏠 نام مکان (Place name): در این قسمت، باید نام تجاری کسب و کارتان را بنویسید. از کلمه کلیدی هم می‌توانید استفاده کنید. مثلاً اگر چاپخانه دارید، “چاپخانه مکعب” و “مکعب” هر دو درست هستند.
  • 🔶 دسته‌بندی (Category): اینجا باید دسته‌بندی فعالیتتان را مشخص کنید. مثلاً اگر رستوران دارید، باید روی Food & Drink، Restaurant و بعد هم یک دسته از رستوران‌ها را انتخاب کنید. دسته‌بندی‌های گوگل خیلی زیاد است و بعید می‌دانم چیزی که دنبالش هستید، وجود نداشته باشد.
  • 🚓 آدرس (Address): اگر از ترفندی که بالا گفتم استفاده نکردید، باید اینجا آدرس را بنویسید. اگر هم استفاده کردید، بد نیست یک نگاه دوباره‌ای بیاندازید که یک موقع اشتباه نشده باشد.
گام سوم از ثبت مکان در گوگل مپ
  • 🗺 نقشه (Map): این قسمت هم فقط برای این است که بتوانید اگر خواستید، به‌صورت دستی، محل دقیق مکان مورد نظرتان را مشخص کنید.
  • 🏘 واقع در (Located Within): کاربرد این گزینه برای کسب و کارهایی است که در یک کسب و کار دیگر قرار دارند. مثلاً شما در یک مرکز خرید، کافی شاپ دارید؛ خُب اسم مرکز خرید را اینجا سرچ می‌کنید. بعضی از کسب و کارها، از این گزینه برای انتخاب یک مکان نزدیک هم استفاده می‌کنند. مثلاً اگر یک بانک کنار کسب و کارتان است، می‌توانید اسمش را در همین قسمت سرچ کنید. از نظر گوگل مَپ اجباری نیست ولی بنظرم خیلی به‌درد می‌خورد.

وقتی این موارد را کامل انجام دادید، یک بخشی همین پایین فرم هست که نوشته شده: “Add More Details”. وقتی روی آن بزنید، یکسری فیلدهای دیگر باز می‌شود که اجباری نیستند ولی توصیه می‌کنم حتماً و حتماً اطلاعاتش را کامل کنید.

ساعات کاری (Hours)

وقتی روی فیلد Hours بزنید، یک فرم جدید برایتان باز می‌شود که می‌توانید ساعات کاری خودتان را در هر روز، مشخص کنید.

ساعات کاری برای ثبت مکان در گوگل مپ

همانطور که می‌بینید، روزهای هفته اینجا نوشته شده‌اند که همه به‌صورت پیش فرض، روی Close قرار گرفته‌اند. برای اینکه 24 ساعته یا تعطیل بودن کسب و کارتان در بعضی روزها را مشخص کنید، چند راه مختلف دارید و هیچ کدام هم فرقی باهم ندارند.

از هر کدام از این روش‌ها، به یک جا می‌رسید. مثلاً پایین (قسمت شمارۀ 2 تصویر بالا)، سه گزینه وجود دارد:

  • Edit Sat-Sun: این گزینه برای تغییر ساعات کاری در روزهای شنبه و یکشنبه است؛
  • Edit Mon-Fri: این گزینه هم برای تغییر ساعات کاری در روزهای دوشنبه تا جمعه است؛
  • Edit All Hours: و آخرین گزینه هم، برای تغییر ساعات کاری در هر روز و بازه‌ای است که بخواهید.

راه‌حل بهتر!

ولی به نظر من، روی یکی از آیکن مداد که کنار روزهاست بزنید و ساعات کاری را تنظیم کنید. اینطوری هم می‌توانید برای تمام روزها یک ساعت مشخصی تعریف کنید، هم می‌توانید برای مثلاً دوشنبه و شنبه یک ساعت و برای سه شنبه و جمعه یک ساعت متفاوت در نظر بگیرید.

وقتی روی آیکن مداد بزنید، در باکس جدید می‌توانید هر روزی که خواستید را انتخاب کنید و یکی از دو گزینه تعطیل (Closed) یا فعالیت 24 ساعته (24 Hours) را بزنید. اگر هم ساعت خاصی مد نظرتان بود، هر دو گزینه رو بردارید و ساعت را تنظیم کنید.

Add Hours هم برای شیفت‌های مختلف کاری کاربرد دارد؛ مثلاً {از 8 صبح تا 1 ظهر} و {از 4 بعدازظهر تا 11 شب}. بعد هم روی Save بزنید تا تغییراتی که انجام داده‌اید، ذخیره شوند.

حالا پایین باکس ساعات کاری هم یک بخشی هست که می‌توانید تصاویری از ساعات کاری خودتان هم بارگذاری کنید. چندان کاربردی نیست ولی خُب اگر فکر کردید نیاز به آپلود یک فایل تصویری هست که از روی آن کسی ساعات کاری شما را ببیند، به کارتان می‌آید.

انتخاب دامنه عالی

از دستش نده: چطور یک دامنه عالی انتخاب کنیم؟

اطلاعات ارتباطی (Contact

در این بخش، دو فیلد Phone Number و Website وجود دارد. اطلاعاتی که در این بخش می‌توانید وارد کنید، اصلاً از نظر گوگل مَپ ضروری نیستند و بدون آن‌ها هم می‌توانید ثبت مکان در گوگل مپ را انجام دهید.

در فیلد اول باید یک شمارۀ تلفن مربوط به کسب و کارتان که همیشه پاسخگو باشید را بنویسید. در فیلد دوم هم اگر کسب و کار آنلاین دارید (که باید داشته باشید ❗)، آدرس سایت‌تان را وارد کنید. توصیه می‌کنم آدرس سایت را کپی و اینجا پِیست کنید.

دربارۀ مکان (About

تاریخ افتتاحیه در ثبت مکان در گوگل مپ

 در حال حاضر تنها اطلاعاتی که می‌شود برای این قسمت وارد کرد، تاریخ افتتاح یک مکان است. یعنی مثلاً مشخص کنید که کسب و کارتان در چه تاریخی متولد شده است.

برای این کار، کافی است روی همین گزینه یعنی Opening date کلیک کنید. در باکس جدیدی که باز می‌شود، همان اول یک گزینه وجود دارد: “I don’t know” که وقتی از تاریخ افتتاح خبر نداشته باشید، این را انتخاب می‌کنید.

حالا ممکن است بپرسید که مگر کسی هم هست که خبر نداشته باشد؟

آره! یادتان هست که گفتم گوگل مَپ یک سرویس عمومی است؟ یعنی مثلاً ممکن است یک نفر در فلان شهر، مکان کسب و کار یک نفر دیگر را که در شهر دیگری است ثبت کند. اینطور نیست که فقط صاحب کسب و کار یا یک مکان، بتواند این کار را انجام دهد.

در اینجا با استفاده از دو فیلد Month و Year، به ترتیب ماه و تاریخ شروع را مشخص می‌کنید. اگر هم دلتان خواست روز هم مشخص باشد، کافی است گزینۀ پایین یعنی “Add the specific day” را انتخاب کنید.

تصاویر مکان (Place Photos)

و در آخر هم که می‌توانید تصاویری از محل کسب و کارتان را آپلود کنید. خیلی این تصاویر را جدی بگیرید و اصلاً این بخش را همینطوری به حال خودش رها نکنید.

تصاویری که می‌گیرید، سعی کنید کاملاً اصولی باشند. یعنی مثلاً اگر رستوران و کافی شاپ دارید، استفاده کردن از تصاویر محیط و غذاها قطعاً خودش یک روش بازاریابی برای رستوران و کافی شاپ خواهد بود. مطمئن باشید عکس‌های قَشَنگ، تاثیر عالی روی ترغیب مشتری دارند.

برای آپلود تصاویر، کافیست روی Add photos بزنید و تصاویرتان را انتخاب کنید.

و تمام! خسته هم نباشید 😊 کاملاً اطلاعات را چِک کنید و بزنید روی Submit. مبارکه! (البته یکم زوده؛ باید واستین تایید شه؛ تاییدش میاد به ایمیل خودتون)

از دستش نده: تعریف جامع سئو کلاه سفید، کلاه سیاه و کلاه خاکستری

آموزش ثبت مکان در گوگل مپ: نسخۀ موبایل 

اگر به هر دلیلی به دسکتاپ دسترسی ندارید و نمی‌توانید از آن برای ثبت مکان در گوگل مپ استفاده کنید، اصلاً نگران نباشید. موبایل خودتان را بردارید و بروید داخلِ اپلیکیشن گوگل مَپ. به‌صورت پیش فرض، نقشه شهری که هستید نمایش داده می‌شود.

از بین تَب‌هایی که پایین صفحه باز شده، روی Contribute بزنید. بعد از آن، یک گزینه هست که نوشته شده: “Add a missing place . . .”. وقتی این گزینه را لمس کنید، دقیقاً وارد یک صفحه‌ای می‌شود عینِ صفحه‌ای که برای نسخۀ دسکتاپ (مشاهده) دیدید.

تمام اطلاعات، فیلدها و توضیحاتش هم مثل نسخۀ دسکتاپ است و هیچ فرقی باهم ندارند.

اپ گوگل مپ برای ثبت مکان در گوگل مپ

خلاصه اینکه . . .  

از وقتی گوگل مای بیزینس بخاطر تحریم‌ها از دسترس ایرانی‌ها خارج شد، سرویس گوگل مَپ که هنوز به ایرانی‌ها خدمات می‌دهد، خیلی خیلی بین کسب و کارها محبوب شده.

یکی از اصلی‌ترین عامل‌های سئو محلی، پیاده‌سازی همین آموزشی است که در این مقاله خواندید. علاوه‌براین، یکی از روش‌های افزایش فروش اینترنتی، استفاده از گوگل مَپ است. وقتی کسی یک چیزی مثل “اسباب بازی فروشی” را سرچ کند، شانس این را دارید که تمام اطلاعات کسب و کارتان برایش نمایش داده شود.

شما کامل تونستید ثبت مکان در گوگل مپ را انجام دهید؟ مشکلی نبود؟ اگر سوالی داشتید، در بخش دیدگاه‌ها، حتماً بپرسید.

فعلاً؛ تا مقالۀ بعد 😊

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *