اگر تا حالا دنبالِ عکس برای مقالات، صفحات سایت یا پیجِ کسب و کارتان بوده باشید، مطمئنم اگر هم یک درصد از شدت عصبانیت به در و دیوار مشت نزده باشید، خیلی دلتان میخواسته این کار را بکنید. حق هم دارید؛ الان وقتی برای یک تصویر در گوگل سرچ کنیم، کلی عکسهای غیرمرتبط میبینیم. تازه اگر عکسهای مرتبط هم پیدا کنیم، دوستشان نداریم. کلی تلاش کنیم یکی هم پیدا کنیم که هم مرتبط است و هم دوستش داریم، میبینیم که رایگان نیست! (بدبختی که یکی دوتا نیس! 😩)
در این مقاله، قرار است یک بار برای همیشه سایتهایی را برای دانلود عکس رایگان معرفی کنم که تویِ سه سوت هر عکسی که دنبالش هستید را پیدا کنید. عکسهایی که بجز رایگان بودن، مرتبط و دوست داشتنی هم هستند.
سایتهای دانلود عکس رایگان
سایتهای خیلی زیادی هستند که تصاویری برای دانلود قرار میدهند، ولی معمولاً باید در ازای دانلود یک تصویر یا اشتراک ماهانه، هزینهای را پرداخت کنید.
ولی بین همین سایتها، هستند یک چند تایی که به شما این امکان را میدهند تا بتوانید هر چقدر که دلتان میخواهد، عکس دانلود کنید و برای مقالات، صفحات سایت یا پیجِ کسب و کارتان در شبکههای اجتماعی، به کار ببرید.
اول از همه با سایتی شروع میکنم که مطمئنم خیلی از شماها اسمش را شنیدهاید:
1) Canva.com

سایت Canva، یکی از بهترین و کاملترین سایتها برای دانلود عکس رایگان است که میتوانید هر چیزی که در زمینه گرافیک دنبالش هستید را پیدا کنید. دلتان میخواهد خیلی سریع یک کاور برای پستهای اینستاگرام داشته باشید؟ دوست دارید برای طراحی سایت یا تصاویر بلاگ، قالب و طرحهای رایگانی به کار ببرید؟ همه اینها، فقط بخشی از چیزهایی است که Canva برایتان فراهم میکند.
تمام قالبها، طرحها و بخشهای Canva رایگان نیست؛ ولی آیتمهای رایگان آن به اندازهای زیاد و متنوع است که میتوانید بدون نگرانی از بابت تکراری شدن، کارهای گرافیکی فوق العادهای داشته باشید.
بجز سایت، از اپلیکیشن این کمپانی هم میتوانید استفاده کنید.
2) Pexels.com

به این دلیل سایت Pexels را بعد از Canva معرفی میکنم که زیر مجموعه همین کمپانی است. راستش را بخواهید، این سایت بیشتر برای کسانی است که میخواهند عکسهای واقعی و بدون هیچ طرح و قالب خاصی را استفاده کنند.
فکر نکنم که چندان برای محتوای سایت و شبکههای اجتماعی، تصویر پروفایل یا لوگو، Pexels به کارتان بیاید. تصاویر این سایت، مربوط به مجموعه خودش نیستند؛ یعنی این سایت، تصاویری که سایتهای دیگر منتشر میکنند را یک جا با یک موتور جستجوی قوی، در اختیارتان قرار میدهد.
یکی از بهترین ویژگیهای این سایت، امکان سرچ با فیلترهای مختلف است. مثلاً اگر دنبال تصاویری میگردید که در آنها کد رنگی #79E721 به کار رفته باشد، خیلی کارتان با Pexels راحت خواهد بود.
3) Pixabay.com

سایت Pixabay، در حال حاضر بیشتر از 2 میلیون عکس، وکتور و ایلاستریشن دارد. بعید است دنبال دانلود عکس رایگان خاصی باشید و نتوانید در این سایت آن را پیدا کنید. فقط کافی است هر کلمه کلیدی که در ذهنتان دارید را در قسمت جستجوی سایت وارد کنید و منتظر نتایج بی نظیر آن باشید.
جستجو بر اساس رنگ، سایز تصویر و حتی عمودی یا افقی بودن آن، از بهترین ویژگیهایی هستند که در کمتر سایتی آنها را پیدا میکنید.
4) Unsplash.com

فکر میکنم از کاربردی و خوب بودن این سایت، همین که بگویم ماهانه بیشتر از 15 میلیون بازدید دارد، کافی باشد. 15 میلیون بازدید، اصلاً چیزی نیست که یک سایت بد، متوسط یا حتی خوب از پسش بربیاید. Unsplash یک سایت فوق العاده است که میتوانید هر تصویری را که میخواهید، در سایزهای مختلف دانلود کنید.
امکان ندارد حتی یک عکس در این سایت پیدا کنید که کیفیتش یک ذره هم بَد باشد. اگر دنبال این هستید که تمام تصاویر مورد نظرتان را سریع پیدا و دانلود کنید، از تبها میتوانید به بخش کالکشن بروید.
5) Dribbble.com

حقیقتش، Dribbble برای این نیست که تصاویر مورد نیازتان برای سایت یا شبکه اجتماعی را دانلود کنید. این سایت برای این راهاندازی شده که گرافیستها بتوانند نمونه کارهای دیجیتالی خودشان را در پروفایل شخصی قرار بدهند تا کارفرماها راحتتر بتوانند آنها را استخدام کنند.
در کل دریبل برای سه گروه کاربرد دارد؛ کارفرماهایی که میخواهند نیرو استخدام کنند، گرافیستهایی که میخواهند استخدام شوند و افرادی که میخواهند از روی طرحهای دیگران، الهام بگیرند. (و البته برای ماها که دنبال دانلود عکس رایگان هستیم 😁)
یک ویژگی فوق العادهای که Dribbble دارد و برایش مزیت رقابتی محسوب میشود، امکان جستجو و انتخاب تصویر با رنگ در قالبهای مختلف است.
منظورم قالبهایی است مثل:
- انیمیشن
- ایلاستریشن
- پرینت
- طراحی محصول
- تایپوگرافی
- طراحی وب
- برندینگ
- موبایل
بگذارید مثال بزنم . . .
فرض کنید شما قرار است صفحه تماس با ما سایتتان را بسازید. اگر بخواهید تصویری دانلود کنید، که باید به بخشهایی مثل ایلاستریشن سَر بزنید. امّا اگر دنبال الهام گرفتن برای ساخت صفحه تماس با ما هستید، باید سراغِ بخش طراحی وب بروید.
6) Freepik.com

فری پیک یکی از آن سایتهایی است که بدون شک نظیرش را نمیتوانید پیدا کنید. اصلاً مطمئنم از لحظهای که وارد این سایت بشوید، حسابی عاشقش خواهید شد. فکرش را بکنید هر چقدر که دلتان بخواهد عکس و وکتور برایتان وجود دارد.
هر چیزی که فکرش را بکنید میتوانید در فری پیک پیدا کنید. اگر دنبالِ موکاپ، لوگو، ایلاستریشن، وکتور و تصاویر میگردید، باید خیلی قدرِ Freepik را بدانید؛ چون تمام اینها را کاملاً رایگان در اختیارتان قرار داده است.
چی از این بهتر؟
تازه مگر یادتان نیست که یکی از تکنیکهای تولید محتوا برای شبکههای اجتماعی، ایجاد تنوع در قالبهای محتوا بود؟ خُب شما خیلی راحت با استفاده از Freepik، میتوانید برای سوشال مدیا کلی الگو ببینید.

فکر کنم تا وقتی خودتان به این سایت سَر نزنید، نتوانید حس و حال من را درک کنید. از وقتی که سایت gratisography را دیدم، خیلی سریع متوجه شدم که هدف این سایت، متفاوت بودن از دیگر سایتها با استفاده از یکسری خلاقیتهاست.
مثلاً من به شخصه در هیچ سایتی ندیدم که یک ساندویچ را شبیه زیر دریایی کند! یا برای قورباغه مظلوم، شاخ گاو بگذارد! یا مثلاً طراح این تصاویر یک لباس ملوانی تنِ لاک پشت بیچاره کرده و مجبورش میکند نقش ناخدا را بازی کند.
شاید فکر کنید که این تصاویر چندان خوب نیستند، ولی واقعاً اگر میخواهید متفاوت باشید و با یک تصویر، منظورتان را برسانید، بهنظرم تصاویر و وکتورهای gratisography برای این کار محشر هستند.
8) Stocksnap.io

اگر دنبال دانلود عکس رایگان و تصاویر ساده و واقعی هستید، بنظرم هیچ سایتی را بهتر از stocksnap نمیتوانید پیدا کنید. در این سایت، شما فقط کافی است که موضوع یا ایدهای که در ذهنتان دارید را در قسمت جستجو، تایپ کنید. خیلی سریع میبینید که تصاویر واقعی و به شدت باکیفیت برایتان لیست میشوند.
همانطور که گفتم، فقط برای کسانی این سایت مناسب است که دنبال تصاویر واقعی یا همان عکس باشند؛ چون در stocksnap خبری از ایلاستریشن، انیمیشن و وکتور نیست.

بنظرم اگر میخواهید معنای واقعی عشق به کار را متوجه بشوید، حتماً یک نگاهی به سایت lifeofpix بیاندازید. آنقدر عکسهای این سایت جذاب، واقعی و لذت بخش هستند که به کار بردنشان در محیطهایی که نیاز دارید، تاثیر فوق العاده خودشان را میگذارند.
در این سایت هم خبری از ایلاستریشن، انیمیشن و وکتور نیست. ولی اگر دنبالِ عکسهایی هستید که عکاسهای حرفهای گرفتهاند، بروید داخلِ این سایت و حالش را ببرید!
10) Foodiesfeed.com

اگر عشقِ غذا مذا و اینجور چیزها هستید، فکر نکنم بتوانید به راحتی از foodiesfeed دل بکنید. همانطور که از اسمش پیداست، این سایت فقط برای تصاویر غذا و نوشیدنی راهاندازی شده. اصلاً وقتی به رنگ و کیفیت تصاویر نگاه میکنید، تازه متوجه میشوید که چقدر یک عکس میتواند لذت بخش باشد.
اگر صاحب رستوران یا کافی شاپ هستید، خیلی خوب میدانید که یکی از روشهای بازاریابی برای رستوران و کافی شاپ، استفاده از تصاویر جذاب است. نه اینکه الان اینها را بردارید و برای رستورانتان استفاده کنید؛ منظورم این است که به عنوان الگویی برای عکاسی، حسابی به دردتان میخورند.
11) Flickr.com

فلیکر، یکی از بهترین و محبوبترین سایتها برای اشتراک گذاری تصاویر است. نمیدانم یادتان میآید یا نه ولی یک زمانی، اینستاگرام هم فقط همینطوری بود که باید تصویر شِیر میکردید و عملاً کاربرد خاص دیگری نداشت.
شما در فلیکر، میتوانید در هر زمینهای که عکسی میخواهید، با یک جستجوی ساده پیدایش کنید. جهت، سایز تصویر، نوع مدیا، تاریخ تهیه عکس و آپلود آن به همراه رنگ، از آیتمهایی هستند که میتوانید برای دقیقتر شدن سرچ، استفاده کنید.

خیلی از شماها، به فکر راهاندازی کسب و کار هستید یا بیزینسی برای خودتان دارید. به هر حال، اگر دنبال سایتی میگردید که فقط تمرکزش روی عکسهای مرتبط با بیزینس و محیط کسب و کار باشد، startup stock photos بهترین گزینه برای شما است.
تمام تصاویر این سایت رایگان هستند و شما نیازی نیست برای هر عکس یا تعداد دانلود بیشتر تصاویر، پولی پرداخت کنید.
بهترین سایت به نظرم . . .
کاملاً بستگی به این دارد که دنبال دانلود عکس رایگان در چه زمینهای و نوعی میگردید. مثلاً اگر عاشق وکتور و ایلاستریشن باشید، سایتهای Stocksnap و Life of pix اصلاً برایتان مفید نخواهند بود. ولی اگر بخواهم به طور کلی بگویم که چه سایتهایی از همه بهتر هستند، به نظرم Dribbble و Freepik، باید جزو انتخابهای اولتان باشند.
شما از کدام سایت بیشتر لذت میبرید؟